07 oktober 2009

Polisens våld mot kvinnor

Det vanligaste brottet som poliser själva utför är mäns våld mot kvinnor. På DN:s hemsida kan vi läsa att mäns våld mot kvinnor "är en knapp tredjedel av alla åtal mot poliser utanför tjänst". Vi kan också läsa att allt fler poliser nu blir dömda för dessa brott, men att en del får behålla sitt jobb trots kännedom om att de slagit sina fruar/kvinnor. Vilket förtroende får vi för poliskåren när sådant får ske?

Jag har en kompis som jobbat inom Socialtjänsten. Under en vecka fick hon för några år sedan samtal från fyra kvinnor som blivit slagna av sina män - alla poliser. Alltså FYRA STYCKEN!!! En av dem vågade anmäla. De andra vågade inte, av rädsla för att deras polismän skulle få reda på det på två röda. De ansåg att situation bara skulle bli värre alternativt att ingen skulle tro på dem eftersom deras män var just... poliser.

Nej, det är dags för polisen att föregå med gott exempel och visa att mäns våld mot kvinnor inte är accepterat what so ever!

2 kommentarer:

  1. Tips! Använd "Mäns våld mot kvinnor" framför "kvinnomisshandel". Det är viktigt att förövaren synliggörs, dvs. själva problemet.

    SvaraRadera
  2. Mycket bra kommentar! Jag håller med. Språket är en central del i hur vi uppfattar verkligheten och jag ändrar utan att rådfråga artikelförfattaren ;)

    SvaraRadera