06 oktober 2009

Konsten att stå pall

Rädda Barnens och Rädda Barnens Ungdomsförbund har samtalsgrupper för fjortonåriga tjejer och killar, där kön, normer och jämställdhet diskuteras - ALLAN- OCH ELLEN-projekten.

Den 26 och 27 oktober ordnas en konferens där allmänheten kan ta del av projekten, och då främst ALLAN-projektets arbetet kring maskulinitetsnormer. Så här står det på hemsidan:

Rädda Barnens Ungdomsförbund och Rädda Barnen har genom projektet allan bedrivit förändringsinriktat arbete kring normer för fjortonåriga killar i mer än två år. Nu bjuder vi in till en tvådagars konferens i Stockholm för att sprida all kunskap vi fått genom vårt normkritiska barnrättsarbete. Samt diskutera hur vi kan bemöta killar som känner sig begränsade utifrån kön, sexualitet, etnicitet, funktionalitet, klass, ålder mm. Vi riktar oss främst till personer som i sitt yrke, sina studier eller ideella uppdrag möter barn och unga. Konferensen kommer att ta upp allt från maktteorier och normer kring maskuliniteter till pedagogiker, metoder och normkritiska verktyg.

Konferensen är gratis och mer information hittar du här.

Jag skulle gärna gå på den här konferensen, eftersom den bjuder på en hel del intressanta föreläsningar/seminarium med en massa spännande föreläsare.

Tyvärr är det ju alltid så att roliga saker händer samtidigt som andra roliga saker. Samtidigt som ALLAN-konferensen går också symposiet Genuspedagogik och jäställdhet i förskola/skola av stapeln. Symposiet har jag skrivit om här.

Tyvärr kan man ju inte vara på två platser samtidigt! Jag tycker ju givetvis att ni ska gå på symposiet, eftersom jag kommer vara där. Nackdelen är ju dock att det kostar en del om man inte är student. Här har ni ett gratis genusalternativ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar